Varje vecka har vi kalaspris på fisk i vår Deli! Denna vecka kan du fynda supergod KOLJAFILÉ med härlig smak perfekt att lägga på grillen eller i baka i ugn. Den är fast i köttet och du kan laga den som du gör med torsk. Nedan får du ett lätt recept på denna goda fisk.
Kolja med citronsmör och kapris
Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är vit och fast.
Smält smöret. Sänk värmen och låt det bli brynt, 5–10 min.
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal från citronen och pressa ut 1/2 dl saft. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av.
Fördela fisk och bönor på tallrikar. Vispa ner citronskal, citronsaft och kapris i det brynta smöret. Häll smöret över fisken och strö över pinjenötter. Servera med kokt potatis
Du behöver
700 g
koljafilé
75 g
smör
1 citron
50 g pinjenötter
300 g gröna bönor- färska
3 msk kapris
salt
svartpeppar- nymald
Nykokt potatis